Miercuri 24 Aprilie

Catedrala Mitropolitană se luminează în culoarea albastru-verzui, într-o campanie de eradicare a cancerului de col uterin


Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului se alătură demersului global iniţiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care lansează marţi, 17 noiembrie 2020, strategia de eradicare a cancerului de col uterin. 

În semn de solidaritate şi susţinere a acestei cauze, mai multe edificii celebre din întreaga lume vor fi iluminate, printre ele şi Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, important monument de artă românească reprezentativ pentru capitala culturală a Transilvaniei. Astfel, marţi, 17 noiembrie 2020, între orele 19.00 – 21.00, Catedrala Mitropolitană va fi iluminată în culoarea albastru-verzui, culoarea conştientizării cancerului de col uterin. Prin această inițiativă, Mitropolia Clujului se alătură instituțiilor care promovează importanța prevenției și depistării precoce a cancerului de col uterin.

La nivelul Eparhiei Clujului, prin funcţionarea Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, Biserica se implică în mod direct şi constant în lupta împotriva cancerului. Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, unic în această zonă a Transilvaniei, care oferă sprijin medical şi spiritual pacienţilor cu afecţiuni oncologice în stadii avansate, dar şi aparţinătorilor acestora. Centrul dispune de 40 de locuri pentru spitalizarea continuă a persoanelor cu afecţiuni oncologice, iar serviciile oferite urmăresc să contribuie la creşterea calităţii vieţii bolnavilor, cărora le este dată şansa de a-şi trăi cu demnitate suferinţa.

Evenimentul este organizat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, important centru de îngrijire a bolnavilor de cancer şi coordonatorul Programului Naţional de Screening pentru cancerul de col uterin, în parteneriat cu Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi compania Transavia.

Comentarii Facebook