Vineri 27 Ianuarie

Câte zile libere au elevii în vacanța de primăvară și când intră în vacanța de Paște 2022


Anul acesta, elevii români vor avea parte de o vacanță de primăvară de două săptămâni. Aceasta va cuprinde atât Paștele ortodox, cât și pe cel catolic.

Vacanța de Paște 2022 începe în 15 aprilie

Vacanţa de primăvară 2022 este programată, conform structurii anului școlar 2021-2022, în aceeași perioadă cu vacanța de Paște. Aşadar, elevii din toate ciclurile de învăţământ nu vor mai avea parte de două vacanțe, ci se vor bucura de mai multe zile libere în preajma sărbătorilor pascale, notează Antena 3.

Vacanța de primăvară 2022 include Paștele, dar și sărbătoarea de 1 Mai. Astfel, vacanţa de Paşte 2022 începe pe 15 aprilie și durează până pe 1 Mai inclusiv, pentru toate ciclurile de învățământ.

Câte zile libere au elevii în vacanţa de primăvară 2022

Elevii se vor întoarce în bănci luni, pe 2 mai. Cu toate astea, anumite grădinițe din sistemul de educație pot funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică. Numărul lor diferă în funcție și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană. Anul acesta, elevii din România au o vacanță de primăvară de două săptămâni. Această vacanță va cuprinde atât Paștele ortodox, cât și pe cel catolic, potrivit sursei citate.

Comentarii Facebook