Marti 2 Iunie

Care este evoluția medicală a lui Leo Iorga: Tumora a fost înlăturată complet

 

Fostul solist al trupei Compact, Leo Iorga, a fost operat la BRAIN Institute - Spitalul Monza din București, iar neurochirurgul Sergiu Stoica anunță că starea artistului este stabilă.

 

Artistul a fost operat vineri, 9 mai, având o tumoră de aproximativ 3 cm în diametru localizată în aria motorie care comandă mișcarea mâinii și a piciorului de pe partea dreaptă. Sâmbătă, 10 mai, Leo Iorga a fost transferat de la terapie intensivă pe secție.

 

Leo este în aceeași stare neurologică ca înainte de operație — are o mică scădere de forță musculară pe piciorul drept cauzată de edem. Țesutul muscular nefiind afectat, acesta se va recupera ulterior. Analizele de laborator sunt normale, iar RMN-ul de control făcut astăzi dimineață care e cel mai important arată că nu mai există rest de tumoră și nici alte complicații (cheaguri de sânge, hemoragii sau altele). Vom continua să îl supraveghem zilele următoare”, a spus Dr. Sergiu Stoica (neurochirurg, BRAIN Institute).

 

În funcție de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili dacă este necesară radioterapia. Ulterior, la aproximativ o lună, se va reface un RMN de control.

 

Pe lângă tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicală și kinetoterapia.

 

În aproximativ două săptămâni, Leo Iorga va putea să își reia activitatea.

 

Echipa care l-a operat pe Leo Iorga a fost formată din următorii medici: Dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), Dr. Mihai Crăciun (neurochirurg) și Dr. Anca Vișan (neuro-anestezist).

Comentarii Facebook