Duminica 28 Aprilie

Câine tras după mașină în Mărăști. Clujenii au luat atitudine - FOTO


Un bărbat a fost opri de clujeni pe strada Grădinarilor, din Mărăști în timp ce trăgea un câine după mașină.

Incidentul s-a produs marți, 23 iulie.

Un domn tragea un caine dupa masina și a fost oprit de 2 domni inainte sa ajung eu!!!”, ne-a relatat Sergiu Lăpușan, cel care a făcut cazul public pe un grup de protecție a animalelor din Cluj.

Câinele era tras pe jos, iar eu cand am ajuns domnu a fost retinut cu cainele. Câinele abia respira si era plin de sange în gura. Bineinteles cu o funie era strans de gat”, ne-a mai relatat bărbatul.

Poliția a ajuns la locul incidentului și s-a făcut un proces verbal. De asemenea, sunt așteptați și cei de la ecarisaj. 

Scuza lui a fost că a sarit cainele din masina, dar cine l-a oprit a zis ca 15 metri a fost tras pe jos, iar cainele se zbatea să scape, dar in acel moment frânghia l-a strans de gat si i-a luat din aer”, a mai spus sursa citată.

La 112 a sunat un alt bărbat care a povestit tot ceea ce s-a întâmplat.

Domnul adoptase cățelul azi de la adăpostul de pe Bobâlnei, să il ducă la țară că ii mănâncă vulpea găinile. Îl trăgea pe jos, pe trotuar ( i-a sărit din portbagaj in fata blocului l-a mușcat si a fugit) cu sfoara legată de gât dinspre Kaufland, câțelul zvârcolindu-se pe jos... Am oprit, am sărit din mașină i-am luat câinele si am desfăcut sfoara care il strangula deja. Era cam gata săracul, a si făcut pe el... Am sunat la 112 , când a sosit poliția a scos actele de adopție. Nu stiu ce se va întâmpla cu catelul din păcate pâna la urmă, de ce nu sunt reguli pentru adoptatori??? Oricum a fost o scenă de coșmar pentru oricine si acum tremur tot de nervi si nepuțință. Am fugit la Aeroport din pācate. Polițiștii au fost niște domni, mi-au mulțumit că am sunat. Între timp s-au adunat acolo vecini, oameni iubitori de animale. Sper ca am salvat un suflețel. Pe mine nu m-a mușcat săracul si am tot umblat cu el, l-am  mângâiat ... În schimb un domn l-a luat in brațe cam  brusc și s-a ales cu degetul desfăcut bine, dar doar de frică săracul. Sper că am făcut un bine, dar dacă rămâne la el .... nu stiu ce se poate face”, a spus cel care a sunat la 112.

În jurul orei 14:00 am fost sesizati cu privire la un caz de maltratare a unui caine in cartierul Marasti. Un echipaj de la Sectia 2 Politie s-a deplasat la fata locului pentru verificarea stārii de fapt. Aspectele constatate au fost materializate intr-un proces-verbal care va fi inaintat unitatii de parchet in vederea analizarii oportunitatii inregistrarii unui dosar penal privind comiterea infractiunii de ”ranirea sau schingiuirea animalelor”, fapta prevazuta de Legea 205/2004. Cainele a fost preluat de reprezentati ai Directiei Sanitar Veterinare. 

Din primele informatii, rezulta ca detinatorul incerca sa duca cainele spre masina”, precizează Poliția Cluj.

67439234_2462387023837833_3365152729486852096_n.jpg

Comentarii Facebook