”Cad țiglele și zidăria de pe acoperiș. Interzis să intrați în curte” - Primăria Cluj-Napoca refuză să își repare clădirea - FOTO


O clădire de pe strada Tipografiei 23, situată în ”inima” orașului a ajuns într-o stare atât de avansată de degradare, încât pe poartă s-a pus un afiș cu un mesaj îngrijorător.

Cad țiglele și zidăria de pe acoperiș. Interzis a intra în curte. Rugăm locatarii imobilului să închidă poarta de la intrare și să lase liberă calea de acces. Atenție sporită. Pod cădea elemente de zidărie”, scrie pe afișul de pe poarta clădirii. 

Acolo au sedii două asociații: Asociația Femeilor Ortodoxe și Fundația Umanitară Augustina. 

6319bc49-c0e2-4f97-99b6-b673a4d741b2.jpeg

Interesant este că în rest, în tot centrul Clujului, Primăria Cluj-Napoca i-a strâns cu ușa pe toți proprietarii să repare fațada clădirilor, dar acest imobil a fost lăsat în paragină în ultimul hal. Explicația este simplă, clădirea aparține Primăriei Cluj-Napoca, iar municipalitatea nu se amendează pe ea însăși.

Știri de Cluj a încercat să contacteze reprezentanții Asociației Femeilor Ortodoxe, dar telefonul era închis. În schimb, cei de la Fundația Umanitară Augustina au oferit unele explicații pentru situația anormală.

Noi avem închiriate două camere de la Primăria Cluj-Napoca. Primăria are contracte tip în care absolut toate reparațiile capitale sunt trecută pe chiriaș. Ei zic că vine Curtea de Conturi și că nu pot repara din banii lor.

Nu e normal! Clauzele sunt abuzive. Noi le acceptăm că nu avem ce face, dar mă doare sufletul că ne costă mult reparațiile astea urgente, pentru că nu avem bani pentru a reface tavanul și fațada”, ne-a explicat un reprezentant al Fundației Umanitare Augustina. 

Aceasta a spus că Primăria ”trebuie să își asume responsabilitatea lucrărilor capitale, pentru că e proprietara clădirii. Nu suntem capabili să facem noi asta. Le-am cerut, dar au spus că este treaba noastră că ei nu răspund. Noi avem campanii umanitare, nu avem fonduri pentru a investi în așa lucrări. 

Noi nu lucrăm cu bani de la bugetul Primăriei, ci cu donații private. 

Asociația Femeilor Ortodoxe, încă, lucrează cu banii Primăriei. Au 5 angajații plătiți de Primărie. Nu vreau să fiu rea, dar mai bine ar băga banii în clădire, pentru că Arhiepiscopia Clujului are bani și poate susține Asociația Femeilor Ortodoxe”, a mai spus reprezentanta Fundației. 

Primăria Cluj-Napoca a majorat impozitul pe clădire de cinci ori pentru proprietarii din centru care nu repară clădirile și le lasă în paragină, dar nu aplică aceleași criterii și în cazul imobilelor pe care le deține.

69809b2f-6cef-4ddb-914e-c8beb229c63c.jpeg

Comentarii Facebook