Caciuli si fulare pe statuia lui Mihai Eminescu si Lucian Blaga, de la Teatrul National FOTO si VIDEO


Statuile lui Mihai Eminescu si Lucin Blaga, din fata Teatrului National Cluj, au fost "impodobite" cu fulare si caciuli.

"Aceasta statuie a fost imbracata cu fulare si caciuli realizate de tineri si varstnici din Cluj-Napoca. Va rugam sa nu indepartati aceste fulare si caciuli, Centrul de Voluntariat le va ridica la sfarsitul saptamanii. Scopul acestui eveniment este de a arata locuitorilor din Cluj-Napoca diversitatea modurilor in care mestesugurile pot fi folosite. Acestea se transmit din generatie in generatie, iar realizarea tuturor acestor caciuli si fulare a fost o modalitate de a reuni generatii diferite intr-o activitate comuna si de a provoca astfel dialogul intergenerational", au scris voluntarii pe un afis lipit pe cele doua statui.

Ideea apartine unor voluntari internationali veniti in Romania prin proiectul "123 days!", proiect derulate de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si finantat din Programul Tineret in Actiune.

 

"Pentru realizatea evenimentului, ei au contactat Fundatia pentru Ingrijirea Varstnicului. 7 doamne din cadrul acestei organizatii au decis sa se alature proiectului. In lunile martie si aprilie, in fiecare joi ele s-au intalnit cu persoane de varste diferite pe care le-au invatat sa tricoteze. In acest mod, multi tineri au avut ocazia sa invete sa tricoteze si sa descopere frumusetea acestor mestesuguri transmise din generatie in generatie", au mai precizat organizatorii actiunii.

Comentarii Facebook