Bucureștiul a intrat oficial în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Are mai multe șanse Clujul?



Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, joi. proiectul de hotărâre privind depunerea candidaturii Bucureştiului la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Proiectul a fost aprobat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), astfel că Bucureştiul se poate înscrie în competiţia care începe anul viitor, potrivit Mediafax.

"Competiţia naţională pentru alegerea oraşului ce va reprezenta România (pentru a fi Capitală Culturală Europeană în 2021, n.r.) se deschide în 2015, anunţând deja intenţia de a participa la această competiţie oraşele Cluj-Napoca,Timişoara, Iaşi, Craiova şi Arad", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Conform documentului, următoarea șansă a unui oraș din România pentru a câștiga titlul de Capitală Culturală Europeană va fi "abia peste alţi 15 ani".

Totodată, raportul arată că evenimentul "Capitală Culturală Europeană" este deja considerat unul de natură "să schimbe cu totul viaţa unui oraş şi să-i marcheze viitorul", procesul de accedere la acest titlu începând cu şase ani înainte.

Ultima dată când România a avut o Capitală Cultural Europeană a fost în anul 2007, când acest titlu a fost câștigat de Sibiu.ii acestuia.

Comentarii Facebook