Braconajul piscicol e în floare pe lacurile din Cluj. Poliţiştii au făcut o razie

 

Poliţiştii clujeni au făcut o razie pe lacuri în perioada 22-28 aprilie.

 

"Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a faptelor ilegale de manipulare şi comercializare a produselor şi subproduselor din peşte, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte şi de siguranţă alimentară, prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită.

 

Cu această ocazie au fost organizate 27 de acţiuni în zona apelor continentale, a amenajărilor piscicole şi a asociaţiilor de profil pe liniiile provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui, produselor şi subproduselor din peşte precum şi legalitatea transportului", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea.

 

Poliţiştii au aplicat în total 47 de  sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 13.275 lei. 

 

De asemenea au fost depistate în flagrant 3 infracţiuni de braconaj piscicol, fiind ridicată în vederea confiscării cantitatea de 127, 8 kg peşte.

Comentarii Facebook