Boc le declară război taximetriștilor ”rechini” de la Aeroportul Cluj


Material de Mihai Andrei

Primarul Emil Boc a anunțat sâmbătă, 5 octombrie, la dezbaterea publică privind regulamentul de taximetrie că standul de taximetrie de la Aeroportul Cluj va fi refăcut și că se va termina cu taximetriștii ”rechini”.

Sunt multe reclamații în privința acelui stand, dar nu am putut face nimic până acum pentru că standul era administrat de firma UTI. Consiliul Județean Cluj a reziliat contractul cu firma UTI și totul va fi reconfigurat. Avem mari neplăceri din cauza taximetriștilor care stau acolo, de la o anumită firmă, pentru că sunt turiști care au de suferit”, a spus Emil Boc.

Taximetriștii prezenți la dezbaterea publică i-au cerut să facă un stand de taximetrie și în afara Aeroportului, în zona stațiilor de autobuz. 

Taximetriștii ”rechin” de la Aerportul Cluj stau în standul de taximetrie și refuză să onoreze cursele care nu le convin și îi preiau mai ales pe turiști și de străini, pe care îi pot înșela.

Primarul Emil Boc nu a spus cum va fi organizat standul de taxi din fața Aeroportului Cluj. Zona ar trebui gestionată de un agent al Aeroportului, care să cheme taximetrele la rând pentru persoanele care ies din Aeroport, fără ca taximetriștii să poată alege ce curse să le preia. Așa se face în foarte multe zone civilizate, ceea ce duce la reducerea neplăcerilor pentru cei care intra în Cluj-Napoca. 

Anual, 3 milioane de persoane zboară de la și înspre Cluj-Napoca, dar numărul celor care ajung pe Aeroportul Cluj este aproape dublu, pentru că pasagerii sunt însoțiți sau așteptați la aterizare.  

Comentarii Facebook