Boc îngustează trotuarul din fața Consulatului Maghiar: ”Puțin, cu sub un metru” - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a anunțat că trotuarul din fața Consulatului Maghiar Cluj va fi îngustat cu aproape un metru pentru a face loc traficului rutier. 

 

În acest moment, acel trotuar are circa 3 metri lățime și, probabil, este considerat prea lat.

 

Avem latura care este în fața Consulatului Maghiar. În luna iunie - iulie, vom interveni cu lucrări și acolo pentru că trebuie finalizată și acea latură. Se va asfalta modern, dar se va lua și o parte din trotuar pentru a se crea o continuitate cum vii de la Sora, intersecția cu Memorandumului și dai în Memorandumului. Astăzi, dacă vedeți, nu este continuitate de bandă. Pe acea latură se va îngusta puțin trotuarul pentru a se crea o bandă care să aibă continuitate pe Memorandumului, pentru că aceea va fi bandă dedicată. Altfel nu va putea funcționa bandă dedicată pentru transportul în comun, dacă nu vii cu o continuitate de la Sora până la Memorandumului. Se îngustează puțin, sub un metru, specialiștii ne vor spune. Pe partea cealaltă se va mări spațiul pietonal. Se vor alinia benzile de circulație”, a precizat primarul Emil Boc, la emisiunea săptămânală de la Napoca FM.

 

Clujenii sunt uimiți de această decizie. ”Taie din trotuar pentru a face loc mașinilor. Păi dacă nu este continuitate de bandă, după ce taie nu va fi nici continuitate de trotuar. Trotuarul de pe Memorandumului este mai îngust, față de cel de la Consulatul Maghiar Cluj. Este o mare tâmpenie”, ne-a spus un clujean.

 

Pe acest trotuar este foarte multă lume. Sunt zile când nu mai ai loc nici de mașinile parcate. După ce taie din trotuar un metru, cum va fi?”, ne-a mai spus un clujean.

 

Decizia de a tăia un metru din trotuar vine pe fondul discuțiilor privind banda dedicată de transport în comun din Mărăști și până la capătul străzii Memorandumului. Problema este că de acolo, pe strada Moților, nu va mai fi nicio bandă dedicată, iar traficul se va sugruma. 

 

Video: Napoca FM / Facebook

Comentarii Facebook