Boc a gătit la proiectul ”O masă caldă”. S-a inaugurat și noua bucătărie a asociației - VIDEO

 

Asociatia “O masă caldă” gătește de 5 ani la Cluj-Napoca pentru oamenii străzii, dar din această lună a primit și un spațiu din partea Primăriei, unde a fost amenajată o bucătărie.

 

Până acum, voluntarii asociației găteau în spații închiriate sau în care erau găzduiți gratuit.

 

Noul spațiu este situat pe Bulevardul 21 decembrie 1989, nr. 108, ap.25. Primarul Emil Boc a fost și el bucătar pentru o zi.

 

Vreau să le mulțumesc acestor oameni care pun atât de mult suflet într-un proiect comunitar. Primul mesaj este că un gest foarte mic al nostru, al dvs. poate reprezenta foarte mult pentru oamenii care au nevoie de el. Doi, nicio comunitate nu poate fi puternică, dacă nu este solidară. Nicio autoritate locală nu poate singură să rezolve problemele, ci numai împreună. Acest proiect este un lucru de excepție. 3. Administrația locală se bucură să aibă astfel de parteneri. Noi am contribuit cu sprijinul logistic pentru a se asigura masa caldă. Am asigurat acest spațiu. Clujenii se pot programa și să fie voluntari la acest proiect”, a spus primarul Emil Boc.

 

Sufletul proiectului, Raimonda Boian, a spus că proiectul va trece de la o masă caldă o dată pe săptămână, la o masă caldă în fiecare zi pentru cei nevoiași.

 

De 5 ani suntem în mijlocul comunității și de 4 ani ne-am organizat ca și Asociație și am tot crescut, până la nivelul la care ne-am gândit ce să facem mai mult. Așa a apărut această bucătărie socială, care oferă o masă caldă în fiecare zi. Țelul nostru era să oferim o masă caldă pe săptămână, în spațiile închiriate, dar cu acest spațiu ne putem extinde și putem pregăti o masă caldă în fiecare zi, de luni și până vineri, ceea ce este fabulos. Avem voluntari și este o cerere tot mai mare de a participa ca voluntari. Beneficiarii nostri sunt copii din centre de zi, persoane care sunt adăpostite în centrele de zi ale Primăriei, oamenii străzii, și cei care sunt în stradă și vin în fiecare zi, în Piața Muzeului, și le oferim o caserolă de mâncare”, a spus Raimonda Boian.

 

Până acum, bucătarii sociali lucrat în 4 locații și găteau 250 de porții, în fiecare joi. De acum, ei vor face tot 250 de porții, dar în fiecare zi. Distribuția porțiilor se va face în Piața Muzeului, ca și până acum. 

Comentarii Facebook