Boc a câștigat procesul cu romii mutați la Pata Rât! Aceștia nu vor primi câte 2.000 de euro și apartamente

 

Curtea de Apel Cluj a casat sentința Tribunalului Cluj prin care romii mutați de pe strada Coastei, din centrul Clujului, la Pata Rât ar fi trebuit să primească despăgubiri. 

 

Curtea de Apel Cluj a admis recursul primarului mun. Cluj-Napoca declarat împotriva sentinţei civile nr. 16903 din 30.12.2013 prin care Tribunalul Cluj a obligat autoritatea publică locală la plata daunelor morale în cuantum de 2.000 euro pentru fiecare persoană mutată de pe str. Coastei în locuinţele modulare de pe str. Platanilor, zona Pata Rât (în total aprox. 233 reclamanţi), precum şi punerea la dispoziţie a unor locuinţe cu suprafeţele prevăzute de prevederile Legii nr. 114/2006. Urmare a admiterii recursului, a casat sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare la Judecătoria Cluj-Napoca”, precizează Primăria Cluj-Napoca.

 

În soluția din 30.12.2013, Curtea ”constată nelegalitatea Dispoziției 6397/16.12.2010 a Primarului Municipiului Cluj-Napoca. Admite în parte acțiunea în contencios adm. Obligă pârâții să acorde despăgubiri pentru prejudiciul moral creat reclamanților prin evacuare și mutare în locuințele modulare din zona Pata-Rât și pentru condițiile de trai din aceste locuințe astfel: câte 2.000 Euro pentru fiecare reclamant, suma se socotește în lei la cursul BNR din ziua plății efective. Obligă pârâții să pună la dispoziția reclamanților locuințe care să respecte condițiile minimale stipulate în Anexa 1 a Legii nr.114/1996 . Cu drept de recurs în termen de 5 zile pentru excepția de nelegalitate Pronunțată în ședința publică din 30.12.2013”.

 

”E foarte importantă decizia deoarece ne luptăm de trei ani de zile și am primit în sfârșit un rezultat favorabil și ne dăm astfel seama că justiția este dreaptă în România. Chiar dacă am trecut prin trauma evacuării această sentință favorabilă ne dă puterea de a lupta în continuare pentru drepturile care ne-au fost încălcate prin abuzul din17 Decembrie 2010. Vom lupta cu o forță mai mare până când vom fi relocați înapoi în oraș unde ne este și locul”, a afirmat Claudia Greta, membră a Asociației Comunitare a Romilor din Coastei (ACRC) și gLOC.

 

Citește AICI mai departe...

Comentarii Facebook