Miercuri 24 Aprilie

Biciclist de 35 de ani, mort la Clinica de Neurochirurgie din Cluj: ”A făcut embolie pentru că au uitat să-l întoarcă de pe o parte pe alta”

 

Un tânăr de 35 de ani a murit la Clinica de Neurochirurgie din Cluj, stârnind un val de uluire în rândul apropiaților. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că medicii l-au declarat scăpat de probleme, dar apoi a murit subit.

 

Colegul nostru a căzut de pe bicicletă la munte, în Maramureș. L-au adus la Cluj și s-a ocupat Ștefan Florian de el. A fost operat marți, cu succes, și au zis că partea cealaltă a creierului va prelua funcțiile celei deteriorare si îndepărtate.

 

Miercuri i-au făcut un scan la cap și totul era înspre bine. De miercuri i-au redus din dozaj ca să îl trezească. 

 

Sâmbătă a fost declarat decedat din cauza unui embolism a unui cheag de sânge, care s-a deplasat în plămâni. Riscul poate fi cauzat că nu l-au întors, a stat în aceeași poziție o săptămână.

 

Ceea ce cumva pune semne de întreare e faptul că, după ce au declarat că operația a fost un succes, medicii susțin că oricum era o legumă și nu ar fi avut șanse la o viață normală. 

 

Din câte am discutat cu alți medici, embolia se întâmplă din cauza faptului că nu se mișcă. Cătălin era un tip tânăr, în forță, sănătos și solid, nu fuma și nu bea. E șocant că au spus că e ok și după aceea mori stupid”, ne-a povestit Florin, unul dintre colegii lui Cătălin C.

 

Cătălin C., 35 de ani, va fi înmormântat marți, 27 august, în Bistrița.

 

El a suferit un accident de bicicletă în Maramureș, nepurtând cască în momentul incidentului.

-------------------------------------------------------

UPDATE


Este un caz medico-legal si a fost dirijat spre IML și așteptăm concluziile anchetei de la IML. Atâta timp cât fișa este la IML Cluj noi nu ne putem pronunța.

 

Pentru că a venit ca urmare a unui accident de circulație și a decedat a devenit un caz care a ajuns la IML Cluj”, a spus Monica Costin, directorul de îngrijiri al Spitalului Județean Cluj de care aparține și Clinica de Neurochirurgie Cluj.

 

În legătură cu acuzațiile privind neglijența medicilor, Monica Costin a spus că numai ancheta IML va stabili dacă a fost vorba despre o embolie.

Comentarii Facebook