Bebelusul care a scapat de incendiul de la maternitatea Giulesti a fost operat la Cluj. Totul a durat 9 ore


Operatia de la Institutul Inimii din Cluj a bebelusului care a fost externat si trimis la Cluj cu cateva ore inainte de izbucnirea incendiului de la maternitatea Giulesti a durat 9 ore.

 

Echipa de chirurgi condusa de medicul Emanuel Chira  a anuntat ca rezultatele se vor vedea numai in 72 de ore, timp in care micutul va fi tinut la reanimare.

Bebelusul a fost trimis la Cluj, in 16 august, pentru o operatie, cu numai cinci ore inainte ca incendiul de la maternitatea Giulesti sa izbucneasca incendiul in care au murit 5 copii. Micutul suferea de transpozitia vaselor mari si avea nevoie urgenta de o operatie pentru a supravietui.

Bebelusul Dragos Matei a intrat in sala de operatie vineri la ora 10.00 si interventia a durat circa 9 ore, a anuntat profesorul Mircea Barsan, seful Sectiei Chirurgie Cardio-Vasculara de la Institutul Inimii Cluj.

"Am intrat si eu de cateva ori in sala sa vad cum merg lucrurile si pot sa va spun ca intervenita a fost deosebit de dificila. Bebelusul suferea de transpozitie de vase mari si fara aceasta operatie nu supravietuia. Totul s-a terminat cu bine, dar trebuie sa mai asteptam acum cateva zile pentru a vedea daca operatia a reusit", a declarat pentru Stiri de Cluj profesorul Mircea Barsan.

Dragos Matei s-a nascut cu o malformatie in data de 9 august la Ploiesti. De acolo, el a fost transferat la Maternitatea Giulesti tocmai din cauza acestei malformatii congenitale.

Comentarii Facebook