Batran de 77 de ani, bolnav de alzheimer, la un pas sa fie evacuat de Parohia Romano-Catolica Cluj - VIDEO

 

Un batran in varsta de 77 de ani a fost la un pas sa fie evacuat de reprezentantii Parohia Romano-Catolice Cluj, in frunte cu fostul viceprimar UDMR al Clujului, Boros Janos. Executorii judecatoresti au venit insotiti de jandarmi inarmati.

 

Biserica a castigat in instanta apartamentul de pe strada Arany Janos, nr. 15, in care Cornel Iubas locuieste din 1952 cu acte in regula. "Aici ne-am nascut si am locuit si sora mea inca locuieste impreuna cu tatal meu. Am avut contract pe perioada nedeterminata pana in 2004, cand l-au chemat pe tata la Parohie si i-au spus sa refaca intelegerea pentru ca platea o chirie de 30 de lei si ca li se parea ca e prea putin. I-au spus ca situatia financiara a Parohiei este precara si au nevoie de mai multi bani. Din nefericire, tata, care este si era bolnav si era si atunci, a acceptat si a semnat un nou contract, dar care a fost valabil numai 2 ani", a povestit Cornelia Iubas.

 

In 2006, cand i-a expirat contractul, reprezentantii Parohiei Romano Catolice Sfantul Mihail au deschis un proces in instante pentru a-l evacua pe batran. "Ne-am trezit ca, dupa ce s-au rugat de noi sa schimbam contractul, vor sa ne dea afara. Tata este un fost medic care este foarte bolnav si la auzul vestii ca vin astazi (n.red. marti, 14 iunie) s-a simtit foarte rau si am fost nevoiti sa il ducem la medic", a mai spus Cornelia Iubas.

 

Alaturi de executorii judecatoresti, la evacuare au luat parte si trei jandarmi care au starnit un val de proteste din partea familiei Iubas. "Au venit si ne-au luat la intrebari despre documentele incheiate cu Parohia. Care este treaba lor, pentru ca nu inteleg? In plus, au venit cu o camera de filmat fara sa ne cea acordul. Este absolut penibil ce se intampla. daca e sa ne dea fara sa ne dea, dar nu sa vina ca militia", a mai spus Cornelia Iubas.

 

In fruntea "armatei" de executori a fost administratorul Parohiei, fostul viceprimar Boros Janos. "Este o sentinta definitiva si irevocabila si nu avem ce face. Este treaba familiei ce vor face in aceasta situatie. Nu se pune problema ca este un batran, ci ca este o sentinta si trebuie sa ii dam curs", a mai spus Boros Janos.

 

Fostul viceprimar UDMR a mai spus ca pretentiile familiei, care solicita despagubiri de 60.000 de lei pentru investitiile facute in apartamentul de 130 de metri patrati, sunt nejustificate. "Investitii face fiecare chirias pe propria cheltuiala. Nu este o uzanta sa ii despagubim si nici nu este normal. Daca asiguram noi toate cheltuielile insemna ca nu mai incasam nicio chirie", a mai spus Boros Janos.

 

Evacuarea familiei Iubas a fost blocata in cele din urma pentru ca in sentinta de evacuare nu au fost trecute toate persoanele care locuiesc la respectiva adresa, dar avocatii Parohiei Romano Catolice au declarat pentru Stiri de Cluj ca vor depune o noua cerere in instanta.

 

Parohia Romano-Catolica detine in Cluj-Napoca zeci de imobile si spatii de locuite retrocedate dupa Revolutie.

 

Comentarii Facebook