Bataie de joc? Primaria promite analize renale gratuite, dar Spitalul municipal Cluj-Napoca nu are bani


Reprezentantii primariei municipiului Cluj-Napoca au anuntat cu surle si trambite faptul ca oricine poate merge la Spitalul municipal (fostul Clujana) pentru a beneficia de analize renale gratuite. Conducerea unitatii sanitare i-a trimis, insa, pe oameni acasa pentru ca nu are bani.

"Luni, 15 martie 2010, Primaria municipiului Cluj-Napoca, Clinica de Urologie a Spitalului Municipal Cluj-Napoca, in parteneriat cu Asociatia? "Claudia Safta" lanseaza o noua campanie gratuita de screening pentru depistarea principalelor boli renale", anuntau ieri reprezentantii municipalitatii.

Mai multi clujeni s-au prezentat inca de la prima ora a diminetii la spitalul municipal, la sectia de urologie, pentru a beneficia de analizele gratuite promise de primarie, dar au fost trimisi acasa pentru ca nu se stie cine plateste.

"Nu-i clar inca prima data cine plateste analizele. Pot fi platite fie din fondurile spitalului, prin programe de la Ministerul Sanatatii sau din granturile obtinute de Universitatea de Medicina, pentru diverse cercetari. Oricum ar fi nu putem plati noi, pentru ca analizele nu pot fi facute gratuit", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro Directorul Spitalului municipal Cluj-Napoca, Nicolae Constantea.

Directorul spitalului sustine ca reprezentantii primariei nu i-au comunicat ce analize doresc sa faca si a declarat ca va lua legatura cu administratia locala pentru a vedea de unde vor fi asigurati banii pentru aceste analize.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update

Reprezentantii Spitalului municipal au anuntat astazi ca programul a fost demarat si ca oamenii pot sa mearga sa isi faca analizele, intrucat nu vor fi trimisi acasa. "Este interesul oamenilor sa putem face aceste analize. Am ajuns la o intelegere in privinta platii acestor servicii, asa ca acum programul a inceput, iar oamenii pot sa vina sa isi faca screening pentru depistarea pincipalelor analize renale", a declarat directorul Spitalului municipal Nicolae Constantea.

Comentarii Facebook