Bataie de joc! Compania de Apa Somes Cluj a taiat apa in zona Apahida - Gherla si anunta abia azi de ce


Reprezentantii Companiei de Apa Somes Cluj au oprit funizarea apei potabile fara a anunta. Abia astazi, la 24 de ore, au oferit explicatii: au sistat apa pentru a devia conducta de 600 de mm.

"Urmare a prelungirii lucrarilor la centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, care a presupus devierea aductiunii de 600 mm Cluj-Gherla cu oprirea furnizarii apei in perioada joi, 8 aprilie ora 07.00 pana vineri, 9 Aprilie ora 08.00, Compania de Apa Somes S.A., anunta ca se va prelungi si intreruperea furnizarii apei potabile", a anuntat purtatorul de cuvant al institutiei, Lucian Croitoru.

Astfel si astazi pana la ora 14.00, localitatile Campenesti, Dabica, Cornesti, Lujerdiu, Luna de Jos, Orman, Livada, Iclozel, Iclod, Fundatura, Bontida, Rascruci, Visea, Gadalin, Jucu de Sus, Jucu Herghelie, Jucu de Mijloc vor ramane fara apa. .

Lucian Croitoru a mai spus ca "tot pana la orele 14.00, furnizarea cu presiune scazuta a apei in municipiul Gherla".

Primariile din zona nu au fost informate ieri despre motivul pentru care a fost intrerupta apa potabila. "A fost o avarie  la ora 7.00 dimineata si de atunci nu mai avem apa potabila in toata comuna. Am sunat la Compania de Apa Somes si ni s-a spus sa asteptam ca se repara. Avaria trebuia solutionata in aceasta seara, undeva in jurul orei 19.00, si inca nu s-a reparat", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro, primarul comunei Apahida, Ionel Farcas.

Mai multe persoane au reclamat lipsa apei, fara ca cineva sa le spuna de ce. "De la pranz nu e apa  la Apahida - Jucu. Vad ca nimeni nu anunta nimic si stam de 8 ore fara apa", ne-a spus dl. Pop.

 

Alin Filip ne-a trimis un mesaj pe adresa office@stiridecluj.ro in care ne-a spus ca "nu este apa in Gherla si nu avem de unde sa aflam de ce. Nu s-a spus nimic, iar primaria nu ne poate oferi nici o informatie. Am sunat si ni s-a spus ca este o avarie si sa asteptam".

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (ora 15.00)

Reprezentantii Companiei de Apa Somes Cluj au anuntat ca lucrurile au revenit la normal si furnizarea apei in zona Apahida - Gherla a fost restabilita. 

 

Comentarii Facebook