Bărbat căzut pe trotuar la autogară. Un paramedic SMURD și au medic au oprit să îl resusciteze


Un bărbat a căzut din senin pe trotuar, lângă Autogară, luni, 25 octombrie, în jurul orei 13.00. Din păcate, victima a murit în ciuda ajutorului dat de un medic și un paramedic, care treceau prin zonă.

Domnul era căzut pe jos de aproximativ 30 de minute. Eram în trecere și am oprit masina sa vad ce se intamplă. Toata lumea se uita la el. L-am verificat funcțiile vitale, era în Stop Cardio Respirator. Am inceput manevrele de resuscitate până la sosirea colegilor mei.

Sunt POMPIER SI PARAMEDIC SMURD, în același timp. 

Între timp am fost ajutat de către un domn Doctor - necunoscut . Nu caut cuvinte de laudă, MI-AM FĂCUT DOAR MESERIA .

Din păcate chiar și așa unii ne huiduie. Multă sanatate!

PS. Domnul este într-o stare foarte gravă”, a relatat Adi Creț, paramedicul SMURD.

Alți martori spun că inițial nimeni nu a sărit să îl ajute. ”La ora 13 era un domn “plinuț” de la Politia locală, care îl privea vorbind la telefon în timp ce încă 10 cetățeni se uitau la el cum e întins și îi curge sânge din cap (ori a leșinat ori s-a împiedicat) unu mai făcea și live pe Facebook.

Nimeni nu punea mâna pe el să îl întoarcă într-o parte sa nu stea în sânge…dar asta e nivelul. Polițiștii se uita. Oamenii mor. Hai România”, a relatat, acid, un șofer care a trecut prin zonă.

ISU Cluj anunță că bărbatul a decedat. 

Se pare că totuși au oprit să acorde ajutor un paramedic SMURD și un alt medic. La ora 14.20, bărbatul a fost urcat pe targă și dus la spital. Un echipaj SMURD a intervenit pentru a sprijini un echipaj SAJ cu suport vital avansat în cadrul manevrelor de resuscitare aplicate unui bărbat, în vârstă de cca 70 de ani, găsit inconștient pe strada Giordano Bruno. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse mai bine de o oră, semnalele vitale ale bărbatului nu au mai revenit”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, locotenent colonelul Andrei Biriș.

Comentarii Facebook