"Clujul are suflet", un proiect de 150.000 de euro pe an pentru copii defavorizati- VIDEO

 

650 de tineri au primit o sansa la viata prin proiectul "Clujul are suflet" initiat de Banca Transilvania. In mai bine de doi ani de activitate zeci de tineri si-au gasit un loc de munca, si-au continuat studiile si au intrat la facultate.

 

Ajutati de psihologii si specialistii de la centru 90 de tineri si-au gasit un loc de munca, 65 au dobandit o meserie de la frizer sau vanzator, pana la web designer. De asemenea, 21 de adolescenti cu probleme au fost admisi la facultate si 123 de levi cu risc de abandon scolar au fost adusi pe drumul cel drept cu ajutorul specialistilor de la centrul de zi "Clujul are suflet", care functioneaza in cartierul Zorilor.

 

"Avem niste rezultate foarte bune activitatile care se desfasoara aici. Au crescut an de an. sunt acum sute de copii care in fiecare luna primesc educatie suplimentara, se reintorc la scoala si intr-un fel sau altul au sanse mai bune. Acest proiect care a fost initiat si sustinut integra de Banca Transilvania a inceput in 2007 si anual beneficiarii centrului sunt in jur de 500. Noi acum anuntam continuarea activitatilor", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro, Tiberiu Moisa, director executiv clienti corporativi si IMM din cadrul Bancii Transilvania.


Proiectul a fost realizat in colaborare cu Fundatia Romana pentru Copii Comunitate si Familie Cluj (FRCCF). Directorul executiv al fundatiei, Mihai Rosca, a atras atentia asupra problemei abandonului scolar si a spus ca trebuie luate masuri pentru a nu ne trezi ca tara in situatia de a nu mai avea forta de munca bine pregatita.

"Speram si noi sa avem un tel pentru anul 2020, pentru a reusi sa reducem rata abandonului scolar la 10 % cum isi propune Europa. Noi asa credem ca daca se va continua cu rata de abandon care este acum, in Romania vom vedea ca producem reforme economice, fara a avea suportul uman", a declarat Mihai Rosca, directorul executiv al FRCCF Cluj

Bugetul proiectului "Clujul are suflet" este in fiecare an de 150.000 de mii de euro, iar pana acum Banca Transilvania a cheltuit peste 300.000 de euro pentru aceasta cauza nobila. Copiii care vin la centrul din cartierul Zorilor, de pe strada Gheorghe Doja, nr. 3, beneficiaza, pe langa activitatile de consiliere edicationala si meditatii, si de o masa calda si de decontarea transportului in comun.



Comentarii Facebook