Balul majoratului după tradiția austro-ungară, la Liceul Unitarian János Zsigmond din Cluj - VIDEO

 

Balul majoratului de la Liceul Unitarian János Zsigmond din Cluj a fost un spectacol și în 2018. Imaginile au devenit virale abia acum, cu toate că evenimentul a avut loc în 20 mai.

 

Liceul a greșit nepromovând acest eveniment, acoperit numai de presa maghiară, dar frumusețea evenimentului repară și acest lucru minor.

 

Balul majoratului de la Liceul Unitarian János Zsigmond din Cluj a fost organizat după tradiția austro-ungară, tinerii în ținută gală dansând pe valsuri celebre. Dacă este să facem o comparație, absolvenții altor licee clujene organizau în paralel baluri ale bobocilor unde fetele erau puse să mimeze sexul oral cu o babană ținută de băieți în poală

 

Trecând peste această paranteză care sublinează numai faptul că cei din conducerea școlilor ar trebui să se implice în organizarea acesor baluri, fiind vorba totuși despre elevi, trebuie să punctăm cât de bine a fost organizat balul din 20 mai. Evenimentul de la Liceul Unitarian János Zsigmond din Cluj a fost organizat chiar în curtea Liceului unitarian. La eveniment au luat cuvântul Marta Popa, directorul colegiului, și Arpad Furu, președintele comitetului părinte, care i-au felicitat și încurajat pe elevi.

 

În total 27 de perechi de dansatori, absolvenți ai liceului, au valsat ca la balurile renumite de pe vremea imperiului Austro-Ungar.

 

Balul se organizează a 8-a oară. Coreograful balului, Kováts Gyula, a spus că ”formatul (balului) este în mare parte același, dar în fiecare an introducem ceva nou incercând să menținem nivelul. Nu este ușor, deoarece in fiecare an lucram cu elevi care nu au mai dansat până acum. Totuși, de la primul an când coregrafia a durat 3-4 minute, am ajuns la 8 minute ceea ce înseamnă aproape muncă dublă, atât pentru noi cât și pentru elevi”, conform portalului Corbii Albi




Comentarii Facebook