Bacalaureat Cluj 2022: S-a încheiat și a treia probă din cadrul Examenului de Bacalaureat. În Cluj, 3.812 de candidați s-au prezentat la această probă


Astăzi, 22 iunie, absolvenții claselor a XII-a au susținut a treia probă din cadrul Examenului național de Bacalaureat, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării. 

Cei 3.812 candidați prezenți la această probă scrisă, în cele 16 centre de examene organizate în județul Cluj, au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline, la alegere a profilului și a specializării: Biologie, Chimie, Fizică, ECONOMIE, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie. 

Un număr de 43 de candidați nu s-au prezentat la proba scrisă de azi. Există candidați și din promoțiile anterioare care susțin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedente examenului național de Bacalaureat.  În județul Cluj, nu s-a înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă, anunță Inspectoratul Școlar Județean Cluj. 

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă – proba E.d), la alegere a profilului și a specializării, vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 22 iunie 2022, la ora 15:00.

Joi, 23 iunie 2022, se va desfășura ultima probă scrisă la Limba și literatura maternă – proba E.b). pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 27 iunie 2022 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. 


Comentarii Facebook