BACALAUREAT 2022: Rata de promovare a examenului maturității a crescut în urma reevaluării lucrărilor


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut o conferință de presă în ziua afișării rezultatelor de după contestații la examenul de Bacalaureat. Astfel că, în urma reevaluării lucrărilor contestate, numărul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 6 (șase) este de 91.332. Totodată, după contestații a crescut și numărul mediilor de 10. 

Ministrul Educației a declarat că nu mai puțin de 30.377 de note au fost mărite în urma contestațiilor, 15.986 de note au fost scăzute, iar 2.759 nu au fost modificate. Rata de promovare după reevaluare a crescut cu 1,9%, ajungând la un procentaj de 75,2%, față de 73,3% rata de promovare înainte de depunerea contestațiilor. 

De asemenea, în acest an, numărul mediilor de 10 a crescut cu 60, astfel că, 222 de absolvenți au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat 2022

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că la nivel național, în  120 de situații, notele contestate de elevi au fost majorate cu mai mult de două puncte. „Peste 86% dintre note s-au modificat cu mai puțin de un punct. Majoritatea diferențelor mari s-au înregistrat la lucrările de română și istorie. Există 120 de lucrări cu peste două puncte diferență în urma rezolvării contestațiilor. Aici e clar că avem o problemă care trebuie rezolvată”, a spus ministrul. 

Ministrul Educației a mai precizat că la nivel național există 74 de licee care au avut rata de promovabilitate în urma contestațiilor de 100%, la polul opus, în 49 de licee din România niciun elev nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. 

Rezultatele finale la Bacalaureat 2022, după contestații, vor fi publicate vineri, 1 iulie, pe bacalaureat.edu.ro. Primele rezultate la Bacalaureat au fost anunțate pe 27 iunie, zi în care au fost depuse și contestațiile.

Citește și: BACALAUREAT 2022: Clujul, pe primul loc la bac, cu cea mai mare rată de promovare


Comentarii Facebook