BACALAUREAT 2013 - LIMBA ROMÂNĂ SCRIS. Subiecte: George Călinescu şi Mihail Sebastian

 

BACALAUREAT 2013 LIMBA ROMÂNĂ SCRIS. Absolvenții de liceu care au susținut luni, 1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română au primit trei subiecte notate cu 30 de puncte fiecare. 

 

Tinerii își pot calcula singuri punctajul pe baza BAREMULUI ROMÂNĂ SCRIS publicat pe site -ul EDU.RO.

 

Subiecte profilul REAL:

 

La subiectul 1 au primit un text din George Călinescu ”Scrinul negru”, la care li s-a cerut să găsească sinonimele la ”mormane” şi ”uzate”. De asemenea, s-a cerut să facă o expresie cu cuvântul ”umăr”.

 

La subiectul 2, elevii au avut un text în care să argumenteze, în 300 de cuvinte, despre ”alegerea unui model în viaţă”.

 

La subiectul 3, elevii de la profilul real au primit la română o poezie, la alegere, din lirica lui Tudor Arghezi, Lucian Blaga sau Ion Barbu, şi realizarea unui eseu până la 3000 de cuvinte.

 

Subiecte profilul UMAN:

 

Subiectul 1 a fost ”Accidentul”, de Mihail Sebastian - pe baza acestui text, printre alte cerinţe, elevii au avut de găsit sinonime şi de identificat două cuvinte care să dovedească genul căruia îi aparţine textul.

 

Subiectul 2 - un text argumentativ despre importanţa jurnalului în viaţa unui adolescent. Subiectul 3 - elevii au avut de argumentat simbolismul, notează realitatea.net.

Comentarii Facebook