BAC Cluj 2011: Promovabilitate mai scazuta ca anul trecut. Au fost numai 8 note de 10 VEZI cifrele


Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din judetul Cluj, inaintea depunerii contestatiilor de catre elevii nemultumiti de note, este mai scazuta ca anul trecut.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, 54,07% dintre candidati au promovat examenul de Bacalaureat, fata de 65% cati au obtinut minim 6 in 2010.

Inspectorul general scolar, Anca Hodorogea, a declarat pentru Stiri de Cluj ca s-au inregistrat numai 8 note de zece. "Copiii au fost mai putin pregatiti ca anul trecut. Aceasta ar fi explicatia in prima faza. Vom face o analiza pentru a vedea ce s-a intamplat", a spus Hodorogea.

Inspectorul general scolara mai spus ca numarul mare al celor care nu au luat BAC -ul nu poate fi explicat prin faptul ca s-au luat masuri mai dure impotriva celor care copiaza. "Masurile au fost la fel de dure si in 2010, asa ca nu se poate spune ca nu s-a putut copia. Am facut tot ce am putut pentru a avea un Bacalaureat curat", a mai spus Anca Hodorogea.

 

Cinci elevi au fost eliminati de la examenul de Bacalaureat in judetul Cluj, 2 la proba de Limba romana si 3 la ultima proba a Bacalaureatului.

 

Tinerii nemultumiti de notele primite vor putea depune contestatii, luni, 4 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, iar rezultatele finale vor fi publicate in 8 iulie.

 

Vezi si...

REZULTATE BAC CLUJ 2011: A inceput afisarea rezultatelor la Bacalaureat. Vezi notele din Cluj

Comentarii Facebook