Marti 28 Martie

Avocata Ioana Foia, din Baroul Cluj, a fost retinuta de procurori pentru furt calificat dintr-un salon de coafura

 

Avocata Ioana Foia a fost retinuta pentru furt calificat de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj. Pe langa furt calificat, avocata mai este acuzata de inselaciune si exercitarea profesiei fara drept.

Potrivit unui comunicat trimis de procurorii clujeni, avocata a furat in aprilie dintr-un salon de cosmetica 100 de lei si 200 de euro din geanta patroanei salonului. Persoana pagubita a depus plangere la politie, iar lucratorii Biroului de Investigatii Criminale Cluj au facut un flagrant si au prins-o pe Ioana Foia in timp ce lua 100 de lei marcati.

Ancheta a fost extinsa si s-a stabilit ca in 2007, Ioana Foia a primit 30.000 de lei taxa de intabulare si cheltuieli judiciare si cauza a fost inregistrata abia in 2009.

De asemenea, avocata a primit sub forma de onorariu 9.000 de lei, desi era suspendata din functie. Banii au fost platiti pentru doua contracte de vanzare-cumparare fictive.

Avocata mai are si doua dosare de inselaciune, care sunt pe rol la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii din cadrul parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj o audiaza acum pe avocata si au propus arestarea pe 29 de zile.

Comentarii Facebook