Autostrada Transilvania, pazita cu oameni platiti la negru. 50 de agenti lucrau fara carti de munca


Santierele de la Autostrada Transilvania, tronsonul Turda - Campia Turzii, sunt pazite de agenti platiti la negru. Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj a amendat firma cu 100.000 de lei.

Controlul a fost facut de inspectorii ITM Cluj si ofiterii de la DGIPI in perioada 6-13 septembrie.

"In cursul controlului au fost solicitate angajatorului copii ale contractelor individuale de munca pentru toti agentii de paza care au fost depistati in activitate la data 06 septembrie precum si dovada comunicarii electronice catre ITM Cluj a datelor tuturor angajatilor nou veniti in structura de paza. Angajatorul nu a prezentat la ITM Cluj nicio dovada a existentei contractelor individuale de munca pentru un numar de 50 de lucratori aflati la posturile de paza de pe autostrada. in acest fel, folosind munca la negru, angajatorul a incalcat dispozitiile imperative ale Codului Muncii cu privire la incheierea in forma scrisa a contractelor individuale de munca anterior inceperii activitatii", a declarat Emilian Rosca, inspector sef ITM Cluj.

Paza pe aliniamentul Autostrazii Transilvania este asigurata de firma SC Compania de Securitate si Paza COSEPA SRL Bucuresti. Firma a fost amendata pentru neregulile constatate cu 100.000 de lei, pentru "primirea la munca a unui numar de 50 de persoane fara incheierea contractelor individuale de munca anterior inceperii activitatii", a mai spus Emilian Rosca.

Firma de paza nu a putut fi contactata, iar site -ul de internet al societatii este suspendat pentru neplata.

Comentarii Facebook