Aurora Morar, clujeanca moartă în Muntenegru, și-a protejat cu propriul trup fiica, fiind strivită de o stâncă

 

Tânăra de 26 de ani din Cluj-Napoca, supraviețuitoare în accidentul de autocar din Muntenegru, este în viață datorită sacrificiului suprem făcut de mama ei, aflată și ea în același autocar.

 

Aurora Morar și-a protejat fiica, pe Maria Loredana, cu propriul trup, peste care a căzut o bucată dintr-o stâncă dislocată în urma impactului cu autocarul, spune directorul medical al Spitalului Elias, dr. Dana Safta. 

 

Trupul mamei a protejat-o de căderea acelui bolovan. Tânăra are leziuni minore, câteva excoriaţii la membre, însa starea ei psihică era extrem de deteriorată”, a relatat medicul.

 

Maria Loredana Morar a fost externată miercuri, 26 iunie, și a venit la Cluj-Napoca, pentru a-și înmormânta mama.

 

Este cu atât mai greu pentru ea cu cât şi-a dorit foarte mult să meargă în excursie cu mama sa, să o ducă în acea excursie”, a mai directorul medical al Spitalului Elias.

 

Aurora Morar avea 56 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la capela Cimitirului central din Cluj-Napoca, iar joi, de la ora 13.00, are loc înmormântarea.

 

Am vorbit ultima dată cu sora mea vineri după-amiază, am trecut pe la ei pe-acasă. Urma să plece sâmbătă în excursie şi noi trebuia să ne vedem la o onomastică. Am rămas înţeleşi că ne vom vedea cu toţii după ce se întorc din excursie şi facem o masă, un tort. Aurora mi-a spus că abia aşteaptă excursia, că vrea să se relaxeze, că numai muncă a văzut în ultima vreme. Excursia era plătită de câteva luni, au dat cam 400 de euro, le plăcea zona, că era una frumoasă”, a spus Vasile Mocanu, fratele victimei.

 

Eu am aflat de accident de la ştiri. Duminică seară, nepoata Dana, care era cu mama sa în excursie, era în spital, rănită, şi a vorbit cu o asistentă care era româncă şi a rugat-o să o sune pe sora mai mare, Alexandra. A ştiut că mama sa este la Terapie Intensivă. Din auzite e povestea asta. Au căzut ambele din autocar, şocul le-a aruncat afară. Dana a căzut pe nişte copaci, iar pe mama ei a venit o stâncă, chiar pe cap”, a mai spus bărbatul.

 

Foto: Adevărul.ro

Comentarii Facebook