Au renuntat la Bac! Numarul candidatilor inscrisi la sesiunea din toamna este mai mic decat al celor picati in vara

Peste 2.700 de absolventi de liceu s-au inscris la sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat, care incepe luni, 22 august.

 

Numarul absolventilor inscrisi la sesiunea din toamna in judetul Cluj este cu circa 300 mai mic decat cel al tinerilor respinsi in vara. Potrivit secretarului Comisiei Judetene de Bacalaureat, Calin Muresan, examenul se va da in sesiunea august-septembrie in zece centre, dintre care doua in Turda, cate unul in Dej si Gherla, restul in municipiul Cluj-Napoca.

 

Bacaluareatul de toamna va fi supravegheat video. "Camerele de supraveghere au fost asigurate de Inspectoratul Scolar si sunt cele folosite si la examenul de titularizare", a declarat Calin Muresan.

 

Proba la limba si literatura romana oral se desfasoara in 22 si 23 august, cea la limba materna oral in 22-24 august, iar cea la o limba de circulatie internationala in 23 si 24 august. In 25 si 26 august are loc evaluarea competentelor digitale ale candidatilor.

 

Proba scrisa la limba si literatura romana este programata in 29 august, in 31 august are loc proba scrisa obligatorie a profilului, iar in 2 septembrie proba la alegere a profilului si specializarii.

 

Rezultatele concursului vor fi afisate in 4 septembrie, iar cele finale in 7 septembrie, dupa rezolvarea eventualelor contestatii.

Comentarii Facebook