Au înșelat firme de decorațiuni interioare și construcții din Cluj. Cu materialele obținute și-au amenajat casele - VIDEO

 

Cinci bărbați, care au înșelat mai multe firme de materiale de construcții și amenajări interioare din Cluj-Napoca, au folosit ”marfa” cumpărată cu cecuri false pentru a-și amenaja casele.

 

În perioada septembrie- noiembrie 2012 suspecţii ”au indus şi menţinut în eroare pe reprezentanţii legali ai unor societăţi comerciale din domeniile construcţii şi amenajări interioare creând un prejudiciu estimat la suma de 120.955 lei. Aceştia, utilizând documente de identitate falsificate, se prezentau la unităţile prejudiciate, iar pentru a determina agenţii economici să le livreze marfa, înmânau instrumente de plată fără acoperire, în scopul însuşirii pe nedrept a bunurilor comandate. Aceste materiale erau ulterior valorificate sub preţul de achiziţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea. 

 

Arpad K. de 39 ani,  Gustav V. de 45 ani, Attila B. de 30 ani și Jozsef T. de 43 ani sunt cercetaţi în stare de reţinere urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar Gabriel C. de 27 ani este cercetat în stare de libertate.

 

Polițiștii au făcut o razie la locuințele acestora, unde au găsit marfa cumpărată fără a fi plătită. Problema este că materialele de construcții erau deja montate, fie fuseseră deja vândute.

Comentarii Facebook