Au închis Janis Stuf. Clubul funcționa fără autorizații de la Pompieri și DSP UPDATE

 

Razia care s-a făcut la Janis la Stuf s-a lăsat cu închiderea localului, aunță IPJ Cluj.

 

Activitatea agentului economic a fost sistată temporar până la remedierea neregulilor privind amenajarea spaţiilor pentru nefumători şi s-a aplicat o sancţiune de 1.000 lei, în conformitate cu normele Legii 349/2002”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci.

 

În urma controlului, poliţiştii de investigarea fraudelor au aplicat o amendă de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Poliţiştii de ordine publică au sancţionat contravenţional agenţii de pază, cu câte 100 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Totodată, în urma neregulilor constatate s-au aplicat următoarele sancţiuni contravenţionale: 2.000 lei pentru lipsa acordului de funcţionare, conform prevederilor O.G. 99/2000; 2.500 lei pentru ocuparea abuzivă a domeniului public, conform H.C.L. 191/2009; 1.000 pentru nerespectarea prevederilor legale privind condiţiile igienico-sanitare, conform H.G. 857/2011; 5.000 lei pentru funcţionarea fără autorizaţie din partea I.S.U., conform Legii 307/2006.

 

la acţiune au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, ai Direcţiei de Sănătate Publică a Județului Cluj, ai Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (Cluj), ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Cluj, ai Agenţiei de Protecţie a Mediului Cluj, ai Poliției Locale a municipiului Cluj-Napoca, precum şi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

 

 

------------------------------------------

 

UPDATE

 

Conducerea Janis anunță că nu au închis clubul și au atacat deciziile de suspendare a activității, impuse în urma controlului efectuat de polițiști.

 

Janis-ul e la fel de inchis ca si Stiri de Cluj, adica functioneaza, legal, in continuare. Masurile suspendarii temporare a activitatii, pentru lipsa spatiilor de nefumatori si a avizului de functionare de la Primarie (doar pt aceste considerente s-a luat masura suspendarii temporare a activitatii), sunt supuse cailor de atac, care suspenda executarea. Toate avizele erau in lucru oricum si vor fi obtinute, in masura in care depinde de noi. Legislatia prevede obtinerea pe parcurs a acestor avize, un local putand sa-si desfasoare activitatea si fara ele, o vreme. 

 

Din fericire, nimic din ceea ce era legat de tematica controlului, pe linie fiscala, nu s-a confirmat. Din nefericire, poate din cauza orei (5 dimineata), inspectorii nu au observat ca cele cateva sticle de vin pe care le-au considerat de provenienta ilicita erau trecute in acte, la volum (litru), nu la sticla...(Este si cam ilogic sa ai marfa fara acte cand dai bon fiscal pe tot ce vinzi)...De aici si confuzia, nu a fost rea-credinta din partea nimanui...Desi amenda era modica, 1000 de lei in 48 de ore, fata de 20.000 altfel, intrucat suntem absolut siguri de cele mai sus spuse, nu am achitat "mia" si vom face plangere in termenul legal. Cu avizul de la Primarie e ca si in cazul Boema, bine-cunoscut publicului (probleme cu un vecin imposibil de multumit, pe scurt), iar cu spatiile de nefumatori...ne vom conforma si, mai mult, vom fi primii care vom interzice complet fumatul, atunci cand Legea va obliga pe toata lumea sa faca acest lucru”, ne-a transmis conducerea Janis.

 

Comentarii Facebook