Miercuri 24 Aprilie

Au fost premiați câștigătorii concursului ”Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”. Doi cercetători din Cluj au primit 2.500 dolari FOTO



Festivitatea de premiere a câștigătorilor primei ediții a concursului ”Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”, organizat de Primăria Cluj-Napoca, a avut loc joi, 23 iulie 2015, la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj.

Premiile au fost înmânate de primarul Emil Boc, alături de prof. Rada Flavia Mihalcea (University of Michigan), inițiatoarea concursului și Cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

O dimensiune fundamentală a acestui oraș o reprezintă cercetarea și inovarea, o dimensiune strâns legată de profilul Clujului universitar. Am avut șansa de a o avea printre noi pe Rada Mihalcea, unul dintre cei mai cunoscuți cercetători din Statele Unite ale Americii, premiată de președintele Barack Obama și care a venit cu această inițiativă, ce se potrivește ca o mănușă pe profilul orașului nostru”, a spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

Competiția pentru premiul ”Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” are ca obiectiv recunoașterea tinerilor cercetători din aceste domenii, care prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în aria lor de specialitate”, a completat Boc.

Principalul motiv care m-a determinat să inițiez acest concurs ține de valoarea de necontestat a cercetării care se face în România și care este în mare parte susținută de tineri. Deși există la nivel național mai multe premii pentru cercetare, în România nu există niciun premiu care se adresează în mod special tinerilor.

Scopul acestui concurs este să-i încurajeze în mod special pe tineri să urmeze calea cercetării.

Aș dori să îi felicit pe toți participanții la acest concurs pentru rezultatele importante pe care le au și pentru contribuția pe care și-o aduc la progresul științei și ingineriei”, a declarat prof. Rada Mihalcea.

Primele două locuri au fost ocupate de către doi tineri cercetători de la universitatea Babeș-Bolyai și UMF.

Iată care sunt câștigătorii primei ediții a concursului:

premiul I: Andrei Miu, Universitatea "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca (neuroștiință) – 1500$

premiul II: Ciprian Tomuleasa, Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu " Cluj-Napoca (medicină) – 1000 de dolari

premiul III: Lavinia Curecheriu, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iași (fizică) – 500 de dolari

mențiuni speciale:

Dan Cristian Vodnar, Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (biotehnologii, chimia alimentului)

Diana Șerbezeanu, Institutul de Chimie Macromoleculară "Petru Poni" Iași (chimie)

Comentarii Facebook