Atenționare Cod Galben de inundații pe mai multe râuri din județul Cluj. Hidrologii: Se pot depăși cotele de apărare


Hidrologii au emis o avertizare Cod Galben de inundații și depășiri ale Cotelor de apărare pentru Cluj și mai multe județe din România. 

Fenomenele vizate sunt: 

Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile micii cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare. 

Bazinele hidrografice afectate sunt:

Someșul Mic, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Dunăre - afluenții mici aferenți sectorului amonte confluență cu râul Desnățui, Desnățui, Jiu, Olt, Călmățui, Vedea, Argeș.

Momentul producerii femonemenelor vizate:

Duminică, 21 august, ora 12:00 - marți, 23 august, ora 24:00.

În acest interval fenomenele meteo se vor produce în Cluj pe următoarele râuri din bazinele hidrografice: Someșul Mic - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Crișul Repede - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Arieș - bazin superior și afluenți bazin mijlociuși inferior, Mureș - afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Arieș - amonte confluență cu râul Târnava.

Toate râurile din țară pentru care s-a emis cod galben de inundații:

cod galben de ploi 22 aug.jpg


Comentarii Facebook