Atentie parinti! 16 copii au fost exploatati sexual la Cluj in ultimii ani. Vezi metodele de combatere a exploatarii minorilor

23 de cazuri de exploatare a minorilor s-au inregistrat la Cluj, in perioada 2007-2010. Dintre acestea 16 cazuri au fost de exploatare sexuala, 6 de cersetorie infantila si unul de exploatare prin munca.

 

 

Unul dintre pericolele pentru minori il reprezinta internetul. “Situatiile de risc pornesc de la site-urile pe care acestia le viziteaza” declara Oana Ticle, reprezentant Centrul de Voluntariat Cluj.

 

Astazi va avea loc o prezentare privind problema traficului de minori, prin care se incearca sensibilizarea publicului asupra acestui fenomen. Prezentarea face parte dintr-un proiect international, “Our children, our future”, care are ca si scop aducerea in fata a unor metode de combatere a traficului de minori.

 

“Ceea ce parintii trebuie sa stie este faptul ca internetul aduce anumite deservicii. Copiii nu trebuie sa ofere detalii privind adresa si varsta lor, sa nu se intalneasca cu persoane necunoscute. De asemenea, scolile si alte institutii au fost sesizate sa aiba grija ca minorii sa nu intre in contact cu persoane dubioase” declara Viorel Feldrihan, coordonator al Centrului Regional Cluj.

 

 

La nivel national, in ultimii ani, s-au inregistrat 578 de cazuri de exploatare sexuala, 91 de cersetorie si 48 de copii au fost obligati sa munceasca. In cele mai multe dintre acestea, vinovatii au fost persoane apropiate si din anturajul minorilor.

 

articol de Gratian Pacurar

 

Comentarii Facebook