Atenție cui deschideți ușa! O bătrână din Cluj a fost jefuită de un fals angajat de la gaze


O femeie de 78 de ani, din Cluj-Napoca, a căzut pradă unui escroc, joi, care s-a recomandat a fi un angajat al companiei de gaze.

Astfel, conform polițiștilor, sub pretextul efectuării unor verificări la centrala de încălzire a apartamentului persoanei vătămate, ar fi determinat-o pe aceasta să-i plătească 100 de lei.

Poliţiştii efectuează acum cercetări pentru identificarea persoanei implicate și tragerea acesteia la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, faptă prevăzută de Codul penal.

Oamenii legii recomandă cetăţenilor sa fie vigilenți și să nu primească în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce au verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.

Totodată, în astfel de cazuri, cetăţenii sunt rugaţi să nu înmâneze bani sau alte obiecte de valoare unor persoane în privința cărora au suspiciuni în ceea ce privește identitatea și calitatea acestora.

Comentarii Facebook