Curtea de Apel Cluj: Cei doi suspecti ai jafului din Muntii Gutai raman in arest- VIDEO

Doar avocatul italianului Massimo Loddo a facut recurs la decizia judecatorilor maramureseni de arestare pe 29 de zile. Acesta a motivat ca italianul a fost doar de doua ori in Romania, a doua oara chiar cand a fost arestat.

 

In plus, sustine avocatul, anul trecut cand a avut loc jaful din Muntii Gutai, clientul sau era in Sardinia. Recursul a fost respins, insa, astazi de judecatorii de la Curtea de Apel Cluj, asa ca cei doi vor ramane dupa gratii. 


Ioan Ursut, in varsta de 51 de ani, si cetateanul italian Massimo Loddo, de 33 de ani, au fost retinuti miercurea trecuta sub acuzatia de talharie, port ilegal de arma, privare de libertate si furt calificat si au primit mandat de arestare pe 29 de zile. Avocatul italianului a depus recurs si a cerut ca acesta sa fie judecat in stare de libertate.

 


Cei sunt acuzati in baza probelor ADN si a interceptarilor telefonice ca in 15 septembrie 2009 au oprit o masina de valori in Muntii Gutai si i-au imobilizat pe paznici, disparand cu suma de 280.000 de lei. Atacatorii purtau cagule si au simulat un control in trafic, pretinzand ca sunt politisti.



Iona Ursut este cautat si in Italia si in Suedia, de unde a evadat din mai multe inchisori.

Comentarii Facebook