Arabii din Cluj se REVOLTĂ. Imamul s-a creştinat la ortodocşi, iar comunitatea a luat FOC

 

Arabii din Cluj sunt în pragul unei revolte după ce rugăciunea de vineri a comunităţii musulmane nu a mai avut loc, pentru că imamul lor s-a creștinat și nu mai este considerat demn.

 

Imamul Iyad Arafat Shehaden Diab a chemat Poliţia şi un comando de 15 luptători de la Scutul Negru. 

 

Noi nu am fost de acord cu imamul Iyad Arafat Shehdeh. Nu are calităţile necesare ca să ne conducă. A luat cu împrumut diverse sume de bani de la oamenii din comunitate şi nu i-a mai restituit. În plus, s-a creştinat la ortodocşi. Noi vrem un imam care să respecte comunitatea, să fie cinstit și integru”, a spus un membru al comunităţii musulmane din Cluj. 

 

Imamul  Iyad Arafat Shehaden Diab a fost impus de la Bucureşti de Liga Islamică Culturală din România, după ce fostul imam a fost expulzat deoarece a derulat activităţi contrare Statului Român. 

 

Imamul impus este Iyad Arafat Shehadeh, un fost om de afaceri din Cluj, pentru o perioadă de probă de 3 luni. Comunitatea nu și-l dorește ca lider, astfel că arabii s-au revoltat.

 

Circa 250 de musulmani i-au cerut imamului să plece de bună voie și să nu mai aibă pretenții. Ei au prezentat și o copie după certificatul de botez semnat de preotul ortodox Ioan Marc de la Parohia Sfântul Gheorghe din Cluj-Napoca, care arată că imamul  Iyad Arafat Shehaden Diab s-a creștinat în 3 decembrie 2002. 

 

Nașul de botez a fost Ciprian Marc, fiul preotului Ioan Marc, care în prezent este și el preot.

 

Imamul Iyad Arafat Shehaden Diab susține că certificatul de botez este fals, deși acesta conține toate datele de stare civilă a acestuia, număr de pașaport și numele părinților. 

 

Președintele Ligii Islamice Culturale din România, Abu Al Ola, nu a comentat scadalul.

 

Comentarii Facebook