Aproape 80.000 de petarde și artificii confiscate la Cluj FOTO


Polițiștii clujeni au confiscat peste 75.000 de articole pirotehnice în luna decembrie 2018. 

Astfel, în luna decembrie a.c., polițiștii clujeni, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul inspectoratului, au intensificat acțiunile și controalele în complexe comerciale, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea persoanelor fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma acțiunilor, polițiștii au constatat 10 infracţiuni. Totodată, au fost confiscate 75.000 de bucăți articole pirotehnice interzise la deţinere şi folosire (categoriile F2 şi F3).

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat activități de informare în școli.

În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, pentru a nu fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, destinate publicului larg. Înainte de a le folosi, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.


Comentarii Facebook