Aproape 1.000 de elevi clujeni sunt înscriși sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Care este programul probelor scrise



Sesiunea de toamnă (august-septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a început marţi, 16 august, cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B - 16-17 august).

De asemenea, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată între 17 şi 19 august, iar evaluarea competenţelor digitale (proba D) în zilele de 18 şi 19 august.

Probele scrise urmează să înceapă luni, 22 august.

Potrivit Inspectoroatului Școlar Județean, a nivelul judeţului Cluj, pentru probele de competenţe s-au înscris 316 candidaţi pentru proba A, 44 pentru proba B, 323 pentru proba C şi 322 pentru proba D.

Pentru probele scrise, sunt înscrişi în total la nivelul judeţului Cluj, 968 de candidaţi, dintre care 171 la Turda, 625 în Cluj-Napoca şi 172 la Dej.

Pentru buna desfăşurare a examenului, au fost organizate 4 centre de examen: Colegiul Tehnic Turda, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Dej, Liceul Teoretic Eugen Pora Cluj-Napoca.

Vă reamintesc calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă.
Sesiunea de toamnă (august-septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a început marţi, 16 august, cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B - 16-17 august). Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată între 17 şi 19 august, iar evaluarea competenţelor digitale (proba D) în zilele de 18 şi 19 august.

Iată care este calendarul probelor scrise:

luni, 22 august, Limba şi literatura română - proba E)a);
marţi, 23 august, Limba şi literatura maternă - proba E)b);
miercuri, 24 august, Proba obligatorie a profilului - proba E)c);
vineri, 26 august, Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E)d).

Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) au loc în data de 29 august, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

Comentarii Facebook