Apa de la izvorul Sfantul Ion din Faget nu este potabila

Apa este infestata cu germeni E.Coli si Streptococi fecali, potrivit unei analize facute de Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor.

?

Izvorul este amplasat in zona Faget, principalul loc de agrement din apropierea Clujului. Zeci de familii si-au petrecut acolo ultimele zile libere si multi dintre oamenii iesiti la iarba verde au consumat apa de la izvor.

?

"In urma verificarilor realizate de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Cluj-Compartimentul Siguranta Alimentelor s-a constatat ca apa de la izvorul Sfantul Ion- Padurea Faget, din care consuma foarte multi cetateni ai municipiului, nu indeplineste criteriile de potabilitate prevazute de legislatia in vigoare", se arata intr-un comunicat al Primariei Cluj-Napoca.

?

Potrivit reprezentantilor administratiei locale, in zona va fi amplasat un indicator de avertizare cu privire la pericolul pe care consumul de apa potabila il reprezinta pentru sanatatea publica.

?

"Consumul de la aceasta sursa de apa este interzis pana la remedierea neconformitatii microbiologice", spun reprezentantii primariei.

Comentarii Facebook