Anuarul Presei Clujene, ediția a XIII-a, lansat de APPC

 

Asociația Profesioniștilor din Presă - Cluj, una dintre foarte puținele asociații ale jurnaliștilor din întreaga țară și una dintre cele mai vechi, a lansat, miercuri seara, la Cluj Hub, a 13-a ediție a celui mai longeviv proiect al său, Anuarul Presei Clujene, un volum care adună între paginile sale câteva zeci dintre cele mai bune articole de presă ale anului trecut. 

 

În acest an am avut 40 de texte cuprinse în 148 de pagini”, spune președintele asociației, Remus Florescu, jurnalist la cotidianul Adevărul. ”Anuarul APPC 2018, una dintre cele mai bune ediții de până acum, este o oglindă care prezintă destul de precis starea presei clujene de astăzi, cu bune și cu rele. Aceste texte sunt o bucățică din puzzle-ul presei române la 100 de ani de la Marea Unire. APPC pune umărul de 13 ani la îmbunătățirea calității presei clujene și la creșterea gradului de profesionalism al jurnaliștilor, prin editarea Anuarului, premierea celor mai buni jurnaliști, prin training-urile și evenimentele pe care le organizăm”.

 

Anuarul este publicat într-un tiraj de 200 de exemplare și este distribuit gratuit jurnaliștilor, redacțiilor, partenerilor APPC și instituțiilor publice.

 

Asociatia Profesioniștilor din Presă - Cluj (APPC) a luat ființă în 2005 și este afiliată la Convenția Organizațiilor de Media (COM), una din cele mai reprezentative federații de profil din România, formate din peste 20 de asociații, fundații și sindicate media.

 

Asociația militează pentru perfecționarea profesională a jurnaliștilor, pentru crearea unui climat decent și echilibrat de dezbatere între media și ceilalți actori publici, consolidarea imaginii jurnalistului în societate precum și pentru evitarea ori corectarea derapajelor deontologice.

 

FOTO: Dan Bodea

Comentarii Facebook