Andronescu: Bacalaureatul prefesional trece prin Ordonanţă de Guvern


Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei, a declarat marţi că Guvernul va emite o Ordonanţă de Guvern pentru Bacalaureatul profesional. Legea nu ar putea trece în timp util din cauza absenteismului parlamentarilor.

Am aşteptat să încercăm să trecem legea aşa cum cer procedurile parlamentare. Din păcate a fost întoarsă la comisie săptămâna trecută, deşi nu mă aşteptam la lucrul acesta, astăzi se află din nou pe ordinea de zi dar din câte am văzut, în sală nu există cvorum, ca urmare noi credem că nu mai putem să tensionăm mai mult decât atât aşteptarea celor care se află acum în clasa a XII-a şi care vor să opteze pentru bacalaureatul profesional”, a declarat Ecaterina Andronescu, conform Realitatea.ro

Noi astăzi am discutat cu premierul şi vom trece să redactăm o Ordonanţă de Urgenţă pentru a finaliza săptămâna viitoare această decizie”, a mai susţinut ministrul educaţiei.

Andronescu a mai precizat că OUG ”va conţine aceleaşi prevederi pe care le-au mai discutat încă odată şi cu Comisia de învăţământ a plenului şi care de asemenea, au fost discutate în plenul Camerei, nu vor să adăuge nimic, nu vor să scoată nimic pentru că acest conţinut a trecut prin comisiile parlamentare şi dacă nu era cererea de reexaminare, anunţată în ultima zi din intervalul prevăzut de Constituţie, probabil că astăzi elevii ar fi ştiut exact şi despre bacalaureatul profesional aşa cum ştiu de bacalaureatul naţional”.

Este opţiunea liberă a elevilor, ca urmare, dacă cineva consideră că legislativ apare prea târziu această decizie, poate să nu aleagă varianta de bac profesional, bacalaureatul naţional este anunţat din timp şi toată lumea ştie despre această formulă”, a mai spus aceasta.

Cât despre faptul că legea nu poate fi validată de parlamentari din cauza absenteismului, Antdonescu a spus că ea nu face reproşuri nimănui, ea doar ”încearcă să găsească soluţiile care să rezolve problema” iar ”aceasta este una dintre soluţii”.

Comentarii Facebook