Ambulanta Cluj pierde o masina de consultatii la domiciliu. Ministerul Sanatatii sustine ca nu e folosita corespunzator

17 masini neutilizate corespunzator de serviciile de Ambulanta din mai multe judete vor fi cedate gratuit spitalelor de urgenta. Una dintre masini va fi luata de la Ambulanta Cluj.

 

In urma analizei efectuate asupra utilizarii autospecialelor de consultatii la domiciliu a rezultat ca, in perioada 2007-2010, din 250 de masini, 152 nu au fost utilizate sau au fost folosite intr-un mod limitat.

 

"Daca ar fi fost utilizate corect, autospecialele ar fi trebuit sa parcurga mai mult de 10.000 de km in cei 3 ani de functionare, conform recomandarilor comisiei de specialitate in medicina de urgenta si dezastre. O parte dintre aceste masini au mai putin de 500 km parcursi de la livrare, ceea ce demonstreaza ca serviciile de ambulanta nu au prea efectuat consultatii la domiciliu cu aceste mijloace de transport", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

 

La propunerea ministrului Sanatatii, Cseke Attila, aceste masini vor fi redistribuite. "Primele 17 masini vor fi transferate pana in 10 iulie ac, prin proces verbal de predare-primire, fara plata, din custodia serviciilor de ambulanta din Teleorman, Calarasi, Dolj, Caras–Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrita, Covasna, Harghita, Braila, Constanta, Galati, Vaslui si Vrancea in administrarea spitalelor de urgenta din Bucuresti, Pitesti, Craiova, Ploiesti, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Bistrita, Tg. Mureş, Brasov, Constanta, Galati, Neamt si Iasi pentru a fi utilizate in structurile regionale de interventie", sustin reprezentantii Ministerului Sanatatii.

 

Una dintre aceste masini va ajunge la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj.

Comentarii Facebook