Ambulanța Cluj încheie colaborarea cu 33 de angajați, care aveau contracte pe perioadă determinată


După ce Sindicatul Sanitas a anunțat că personalul medical intră în grevă japoneză la Spitalul Clinic Județean Cluj, o mișcare asemănătoare se pare că urmează și la Serviciul de Ambulanță Județean Cluj.

Angajații se plâng că, pe lângă alte promisiuni neîndeplinite de către autorități, aceștia au și deficit de personal.

Și la serviciul de Ambulanță Cluj sunt probleme mari din cauză că am rămas fără personal, iar din acest motiv, vom începe proteste de săptămâna viitoare”, ne-a transmis un angajat din cadrul SAJ.

Angajații susțin că au ajuns într-o situație foarte dificilă și nu mai fac față solicitărilor.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, Horia Simu, a declarat că ieri au expirat contractele pe perioadă determinată a 33 de angajați de la Ambulanța Cluj. ”Am avut angajați pe perioadă de 6 luni 33 de persoane, asistente, șoferi si operatori radio, pe timpul pandemiei. De marți, 6 octombrie, aceștia nu mai au contracte și acum ne descurcăm cu 33 de oameni în minus. Nu este ușor. Am redus concediile pentru aface față, dar sperăm să se revină. Angajările s-au făcut prin decret emis de președintele Klaus Iohannis”, a spus Simu.

Concedieri s-au făcut în toată țara la Serviciile de Ambulanță, SMURD, DSP și la spitalele COVID, unde s-au făcut angajări pe perioadă determinată.


Comentarii Facebook