Alis Grup transportă clujeni ca sacii de cartofi - VIDEO de pe rutele Cluj - Turda și Cluj - Câmpia Turzii

 

Firma Alin Grup, cea care are autorizație pentru a face transportul pe rutele Cluj - Turda - Câmpia Turzii, este acuzată că transportă pasagerii ca și când ar fi saci de cartofi.

 

În fiecare zi, pe aceste rute circula sute de calatori intrucat majoritatea locuitorilor din aceste orase lucreaza in Cluj, astfel incat sunt nevoiti sa faca zilnic naveta. Cea mai aglomerata ruta este cea spre Campia Turzii, iar in orele de varf microbuzele care circula pe aceasta ruta transporta in picioare si 10 calatori, in conditiile in care un microbuz are doar 19 locuri. 

 

Nu mai departe de ieri (n.red. marți) un sofer mi-a dat un raspuns halucinant la intrebarea: ”De ce transportati calatori in conditiile astea? La cel mai mic accident cei care calatoresc in picioare risca sa-si piarda viata”. Raspunsul suna cam asa: ”Domnule eu ma duc cu ce masina mi se da. Daca comentez ceva sefiilor sunt dat afara, daca refuz sa iau calatorii din statie pe motiv ca nu am voie sa-i duc in picioare, iarasi sunt sanctionat de conducere. Si oricum in cazul unui control al politiei cel care primeste amenda sunt eu, nu firma”. 

 

Firma care face profituri uriase, fiind singura care efectueaza curse regulate pe aceste rute. Dar care isi bate joc de calatori. De ce autoritatiile rutiere nu iau nicio masura, desi is ferm convins ca se stie de conditiile in care sunt trasnportati calatorii? Pentru ca printre actionarii Alis Grup se numara si politicieni locali. 

 

Si uite asa inca odata interesele si jocurile politice fac ca in anul 2013 intr-o tara europeana si intr-un oras care candideaza la titlul de ”Capitala Culturala Europeana” oamenii sunt transportati ca in tarile din Asia, ca niste vite. Mai conteaza daca mentionam ca si foarte multi turisti straini care ajung in Cluj folosesc serviciile acestei firma intrucat viziteaza Salina Turda? 

 

Probabili ca nu conteaza, cu ocazia asta afla si ei conditiile de lumea a treia in care traim”, ne-a scris un cititor.

 

Acționarul firmei Alin Grup este Sorin Șipoș, este un apropiat al președintelui PSD Câmpia Turzii, Petre Pop, iar soția lui Șipoș, Simina Șipoș, este membră PSD și a candidat  la funcția de consiler local în Câmpia Turzii din partea acestui partid, conform clujmanifest.ro.

 

Dacă ați surprins un caz care poate deveni o știre, puteți trimite imagini pe adresa office@stiridecluj.com sau pe rubrica ”Fii reporter!”

Comentarii Facebook