Alertă de vreme extremă în Transilvania, dar și în restul țării! Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius


Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a transmis că atât la nivelul Transilvaniei, cât și în restul țării vor exista temperaturi extreme ce pot atinge până la 40 de grade Celsius, dar există și avertizări pentru fenomene de instabilitate. 

În cazul sud-vestului Transilvaniei, codul galben de temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic vizează valori ale maximelor de 34 de grade și indice de disconfort termic ridicat. Totuși, Transilvania se va afla până la ora 23:00 sub incidența unei avertizări meteorologice pentru fenomene de instabilitate

Astăzi avem o vreme foarte caldă, mai ales în cele 12 județe din sudul României, inclusiv Capitala, acolo unde este în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu. 

Ne așteptăm la valori, la umbră, de până la 37 de grade, inclusiv în Capitală, 36...37 de grade, semn că disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat, deoarece indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități iar temperaturile resimțite cu siguranță se vor apropia sau chiar vor depăși 40 de grade Celsius. 

Vorbim și de cea mai mare parte a Moldovei, dar și nordul Munteniei, Olteniei, Banat, sud-vestul Transilvaniei, acolo unde codul galben de temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic vizează valori ale maximelor de 34 de grade și indice de disconfort termic ridicat.

În Moldova și zone din Maramureș și Transilvania se vor afla până la ora 23:00 sub incidența unei avertizări meteorologice pentru fenomene de instabilitate. Pentru că, începând de după-amiază, la nivel local, în această parte a țării, ne putem aștepta din nou la averse torențiale care să cumuleze valori de 25 l/mp, izolat 30-40 l/mp.

Iar codul portocaliu rămâne în vigoare până marți.”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Comentarii Facebook