Sambata 4 Februarie

Alegeri zbuciumate la Asociația Presei din Cluj!! Cine este noul președinte - FOTO

 

Ziariștii clujeni au ales noua conducere a Asociației Profesioniștilor din Presa Cluj (APPC), în urma unei Adunări Generale zbuciumate.

 

Noul președinte este Remus Florescu, redactor șef adjunct la Adevarul, ediția de Transilvania, iar în Colegiul de Conducere au mai fost aleși Cosmin Puriș (Ziarul Făclia) si Bogdan Stanciu (Transilvania Reporter).

 

Fostul președinte, Cosmina Fernoagă, a fost acuzat că a accesat un proiect pe fonduri europene, fără a da dovadă de transparență față de beneficiari, ziariștii clujeni membri ai APPC Cluj.

 

Editorialistul și proprietarul Ziar de Cluj, Liviu Alexa, a lansat un atac dur pe această temă și chiar și-a anunțat candidatura la funcția de președinte și înscrierea în APPC a circa 50 de noi membri. Cu câteva zile înainte de alegeri Consiliul de Conducere CC a amânat primirea în asociație a lui Alexa și a celorlalți ziariști, pe motiv că unii erau de fapt în practică. CC -ul le-a cerut dovada vechimii de minim 6 luni și o cerere de adeziune.

 

La alegerile de astăzi, nu a putut candida Liviu Alexa, dar a candidat, asumându-și programul lui, Ioana Oros, reporter la Ziar de Cluj. Aceata nu a adunat suficiente voturi pentru a intra în CC, de unde apoi a fost ales presedintele.

 

Votul celor 42 de ziariști prezenți la alegeri a fost unul strâns, iar pe fondul luptei dintre grupări a fost ales președinte Remus Florescu. 

 

Secretar a fost ales Florentina Tătar, dar aceasta s-a retras pe motiv că echipa cu care ea a candidat nu a fost aleasă. În consecință, s-a mai votat o dată, fiind ales Mihai Prodan, considerat ca făcând parte din gruparea Fernoagă. 

 

Prodan a fost schimbat din funcția de moderator al forumului Asociației.

Comentarii Facebook