VIDEO EXCLUSIV - AJOFM Cluj isi ia detectivi particulari

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj vrea sa apeleze la detectivi particulari pentru a-i descoperi pe cei care au somaj, dar, in acelasi timp, si lucreaza.

 

Conducerea Agentiei spune ca Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), institutia care trebuie sa descopere munca la negru, nu poate sa ii depisteze pe cei care lucreaza fara acte legale si sunt inregistrati ca someri, intrucat ar trebui sa ii urmareasca in fiecare dimineata.


Astfel, reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj au decis sa recurga la o firma de detectivi. Deocamdata, numarul acestora nu a fost stabilit, dar va depinde de numarul cazurilor de someri care lucreaza la negru. Directorul AJOFM estimeaza ca in momentul de fata, prejudiciul pe care il aduc somerii care lucreaza bugetului de somaj este de 2 milioane de lei pe luna.

 

Directorul AJOFM Cluj a declarat pentru stiridecluj.ro ca are informatii "potrivit carora in interiorul Inspectoratului Teritorial de Munca (nr institutia abilitata sa depisteze munca la negru) exista angajati care ii anunta pe someri sau pe cei de la firmele la care au someri angajati sa nu vina astazi la firma ca este control de la ITM".


In acelasi timp, directorul Daniel Don spune ca si in cadrul institutiei pe care o conduce sunt probleme. Ultimul caz este cel al unei femei care venea la viza cu carnetele a 15 someri. Ea si toti ceilalti colegi ai ei sunt in somaj 10 luni, dar, in realitate, in tot acest timp au fost angajati. Carnetele erau vizate de un angajat al AJOFM. Cazul este acum in atentia celor de la ITM.


Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj recunoaste ca in momentul de fata exista cazuri de someri care de fapt lucreaza, si spune ca acestea sunt de fapt concedieri mascate. Directorul Emilian Rosca, a declarat pentru Stiri de Cluj ca vor intensifica verificarile acestor concedieri mascate. A refuzat, insa , sa comenteze intentia AJOFM de a angaja detectivi particulari, intrucat ITM-ul , nu ar reusi sa depisteze somerii care lucreaza la negru.

Comentarii Facebook