Afacerea cu care a dat lovitura un student de 19 ani de la USAMV Cluj. Cum a ajuns să vândă un ou cu 150 de lei


Absolvent al Universității de Științe Agricole din Cluj-Napoca, un tânăr din Arad a dat lovitura în afaceri. Denis Caba a dezvoltat o afacere cu păsări exotice cu care a cucerit piaţa din Arad şi nu numai.

Iubind de mic păsările, tânărul fermier a ajuns să crească în prezent aproximativ 700 de păsări rare, de la unele din ele reușind să vândă ouă cu sume foarte mari. De exemplu, un singur ou de struţ emu este scos la vânzare cu 150 de lei. Motivul pentru care fermierul practică asemenea preţuri este că păsările emu fac circa 25 de ouă pe iarnă.

d2.jpeg

Potrivit tânărului fermier un ou de emu are 600-700 de grame, echivalentul a 15, 20 de ouă de găină. Mai mult, cei care vor să cumpere pui din această rasă trebuie să scoată din buzunar în jur de 125 de euro, notează observatornews.ro.

Tânărul de 19 ani, student al Universității de Științe Agricole din Cluj-Napoca are țeluri înalte și speră să îşi extindă afacerea anul acesta cu alte 1.000 de exemplare, mai ales că ouăle pe care le are de pe urma fermei sale ajung şi în cele mai îndepărtate țări din lume.

Ouăle pe care le produce la ferma din Arad ajung până în ţări îndepărtate precum Cuba, Pakistan sau Algeria. Pe lângă papagali, prepeliţe, raţe şi turturele, Denis mai creşte şi unele dintre cele mai rare specii de păuni.

Comentarii Facebook