Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Clujului s-a intrunit! In unanimitate s-a hotarat ca pe lista sa ramana doar cei doi ierarhi propusi ieri - VIDEO

 

UPDATE ora 13.15

Adunarea Eparhiala a hotarat in aceasta dimineata ca pe lista cu propuneri pentru mitropolit al Clujului sa ramana doar cei doi candidati propusi ieri de sinodul mitropolitan: arhiepiscopul Andrei Andreicut si episcopul-vicar Irineu Bistriteanul. Membrii Adunarii Eparhiale au votat in unanimitate sa nu mai existe o a treia propunere de la Cluj.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Clujului s-a intrunit in aceasta dimineata si are consultari cu Sinodul Mitropolitan al Clujului reprezentat de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Ceremonia a inceput de la ora 9.00 cu un Te Deum la Catedrala Mitropolitana Cluj, iar de la ora 11.00 s-a intrunit Adunarea Eparhiala, la care participa episcopi, arhiepiscopi, preoti si mireni.

Adunarea va afla care sunt propunerile de mitropolit facute de Sinodul Mitropolitan si ar putea sa mai propuna un candidat.

Consultarile au loc in Aula "Episcop Nicolae Ivan", a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Sinodul Mitropolitan Cluj a desemnat luni, 14 martie, doi candidati pentru scaunul de mitropolit: arhiepiscopul Andrei Andreicut si episcopul vicar Irineu Bistriteanul.

Pe langa candidatii propusi de la Cluj, Sfantul Sinod mai poate face o propunere in urmatoarele zile. Alegerea viitorului mitropolit va avea loc in 18 martie.

 

Citeste si...

PS Irineu Bistriteanul si Arhiepiscopul Andrei Andreicut, propunerile pentru scaunul de Mitropolit al Clujului - VIDEO

Comentarii Facebook