ADMITERE UMF CLUJ: Peste 1.700 de candidați înscriși la examen în acest an. La ce specializări s-a intrat și cu nota 5


Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a publicat, joi, rezutatele examenelor de admitere din acest an. La concurs au participat 1.727 de candidați, care s-au luptat pentru 650 de locuri la buget și 261 de locuri la taxă.

La examenul de admitere la UMF Cluj-Napoca au concurat 1.727 de candidaţi pentru 650 de locuri la buget, dintre care 1 loc pentru candidaţii rromi şi 1 loc pentru candidaţii din mediul rural, şi 261 de locuri cu taxă. Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, după sistemul grilă.”, se arată în comunicatul transmis de către UMF.

Astfel, la programul de studiu Medicină au fost 771 de candidaţi înscrişi, concurenţa fiind de 2,57/loc, prima notă de intrare la locuri bugetate fiind 9,36, iar ultima notă 7,25.

În ceea ce privește programul de studiu Farmacie au fost 88 de candidaţi înscrişi, concurenţa fiind de 0,92/loc. La licenţă locuri bugetate prima notă de admitere a fost 10, ultima notă 5,26. La locuri cu taxă, prima notă a fost 9,82, iar ultima notă 9,27, conform documentului citat.

Dintre cei 88 de candidaţi la Farmacie, 6 au fost declaraţi respinşi, iar, în urma examenului, au mai rămas 15 locuri neocupate la buget şi 48 la taxă. Astfel, în urma acestei situaţii, conducerea UMF va analiza dacă se va organiza un nou concurs la toamnă pentru ocuparea locurilor libere.

Totodată, note de intrare de 5 au fost înregistrate şi la programul de studiu Medicină Dentară, unde au fost 202 candidaţi înscrişi, iar concurenţa a fost de 2,43/loc.

La locuri bugetate prima notă a fost 8,35, iar ultima notă 5,53. La locuri cu taxă prima notă 7,87, ultima notă 5,44, se mai arată în comunicatul UMF.

Şi la Balneokinetoterapie şi recuperare au fost candidaţi admişi cu nota 5,03, dar la taxă, în timp ce la buget ultima notă a fost 7,15.

Cinci candidați au fost admiși la specializarea Medicină, la buget, fără a mai fi nevoiți să dea concursul, ei fiind olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Vezi AICI toate rezultatele concursului de admitere la UMF Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook